Informatie
Appartementencomplex JOLIE

Algemeen

Indien u besluit een appartement te kopen is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over de voorwaarden en procedures bij de koop van een nieuwbouwwoning hieronder treft u meer informatie.

Kosten Koper

De koopsom van het appartement en parkeerplaats zijn 'kosten koper.

Vrij op naam

Dit betekent dat u als koper de overdrachtsbelasting verschuldigd bent, ook de notariskosten voor de eigendomsoverdracht en de kadastrale kosten zijn voor rekening van u als koper.

Oplevering

In de aanneemovereenkomst staat een prognose van de verwachte bouwtijd.

Oplevering

Ongeveer vier weken voor de definitieve datum ontvangt u van de aannemer een uitnodiging voor de oplevering van de woning. De appartementen worden bezemschoon opgeleverd.

Eigendomsoverdracht

De notaris regelt de formele eigendomsoverdracht.

Eigendomsoverdracht

Nadat u aan de financiële verplichtingen hebt voldaan, ondertekent u bij de notaris de akte van levering. In deze akte worden alle van toepassing zijnde rechten, lasten en beperkingen vastgelegd. De uiterste datum waarop de notariële akte getekend moet zijn (transportdatum), staat vermeld in de koopovereenkomst.

Huishoudelijk reglement

Dit reglement geldt voor alle eigenaren.

Huishoudelijk reglement

Als bewoner maakt u gebruik van de gezamenlijke ruimten, om het woongenot te waarborgen zal door de VVE een huishoudelijk reglement opgesteld worden.

Vereniging van eigenaars

Iedere woningeigenaar wordt bij de notariële eigendomsoverdracht automatisch lid van de Vereniging van Eigenaars van het appartementencomplex.

Vereniging van Eigenaars

Deze vereniging, die wettelijk verplicht is, draagt zorg voor onder andere de verzekering en het onderhoud van de gemeenschappelijke ruimten. Door middel van stemrecht tijdens de periodieke vergadering heeft iedere eigenaar invloed op deze activiteit, welke bekostigd worden door betaling van servicekosten/bijdragen aan de Vereniging van Eigenaars. Er worden bestuursleden gekozen. Zij vormen het dagelijkse (financiële) bestuur van de vereniging.

Technische Omschrijving

Hierna volgt een korte samenvatting van de meest relevante, technische gegevens uit het bouwbestek. Aan de technische omschrijving kunnen geen rechten worden ontleend. De omschrijving is onder voorbehoud van latere wijzigingen.

Het complex is voorzien van de nodige huisnummer- en verzamel- en/of aanduidingsborden. Ter plaatse van de hoofdentree van het complex worden afsluitbare postkasten gemonteerd.

De kozijnen zijn voorzien van isolerende HR++ beglazing. De beglazing voldoet aan het bouwbesluit en deze is waar nodig uitgevoerd met geluidwerende en/of brandwerende werking, volgens opgave van de akoestisch- en/of de brandveiligheidsadviseur.

Conform het bouwbesluit en de NEN2555 zullen er rookmelders geïnstalleerd worden die aangesloten worden op het elektriciteitsnet.

De buitendeuren en kozijnen zullen uitgevoerd worden in kunststof of aluminium. De (stompe) binnendeuren en kozijnen worden uitgevoerd in hout.

De raamdorpels zijn gemaakt van beton. De binnendeurdorpels van de toilet- en de badkamerdeur zijn zogenaamde rolstoeldorpels.

De elektrische installatie voldoet aan NEN 1010. De appartementen zijn afzonderlijk voorzien van een meterkast. Deze wordt ingericht conform de normbladen en de voorwaarden van de nutsbedrijven. De vloer, het plafond en de wanden worden niet nader afgewerkt. Schakel materiaal en wandcontactdozen zijn uitgevoerd in de kleur RAL 9010 (wit). De wandcontactdozen bevinden zich op circa 300 mm boven vloerpeil op de plaatsen zoals op de tekening aangegeven.

De appartementen worden aangesloten op het glasvezelnetwerk.

De toegangsdeur van het appartement is voorzien van een meerpuntssluiting met een cilinderslot. De binnendeuren in de algemene ruimte, bergingsdeuren en meterkastdeuren zijn voorzien van het nodige hang- en sluitwerk. De buitendeuren en ramen zijn, daar waar nodig, voorzien van deugdelijk, inbraakwerend, hang- en sluitwerk.

De plafonds zijn aan de onderzijde afgewerkt met 12,55 gipsplaten die glad gestuct worden. Alle wanden zijn voorzien van stucwerk geschikt voor behang, met uitzondering van de wanden waar wandtegelwerk is gepland. Boven het wandtegelwerk in het toilet in sprake van structuur spackspuitwerk.

Het betreft een gescheiden systeem met PVC afvoerbuizen. Afvoerleidingen zijn ingestort in de vloer en verzameld op collectieve standleidingen die in diverse schachten wordt weggewerkt. Hemelwater wordt opgevangen op eigen terrein. Er is sprake van zinken bakgoten. Hemelwater wordt op de balkons afgevoerd door middel van een balkonafvoer die aangesloten ins op de hemelwaterafvoer.

Deze zijn van marmercomposiet, uitgevoerd in de kleur gebroken wit, met een dikte van 20 mm.

De waterinstallatie is conform NEN 1006 met aansluitpunten voor:

 • Grootsteenmengkraan en vaatwasser in de keuken
 • Tapkraan met terugslagklep voor de wasmachine
 • Hetgeen beschreven onder sanitair en conform tekening
 • De watermeter bevindt zich in de meterkast

Het appartement zal middels een eigen cv-ketel verwarmd worden. Verdere specificaties volgen op een later moment.

Aan de achterzijde van het pand beschikken de appartementen over een balustrade die ruim genoeg is voor een zithoek. De balustrade is circa. 3 meter diep. Het loopvlak zal uitgevoerd worden in betontegels. Het hekwerk is uitgevoerd in een stalenframe en voorzien van veiligheidsglas.

Alle binnenwanden zijn uitgevoerd in HSB. De niet-dragende binnenwanden zijn uitgevoerd in HSB met een dikte van 100 mm. De wanden in de badkamer zijn geschikt voor montage van een eventuele wandsteun.

De platte daken zullen worden voorzien van bitumineuze dakbedekking. Er zijn isolerende dakplaten toegepast die aan de binnenzijde worden afgewerkt met een gipsplaat.

De appartementen worden duurzaam gebouwd conform de hoogste isolatiewaardes en conform geldende bouwbesluit.

 • Rc waarde vloeren:
 • Rc waarde wanden:
 • Rc waarde daken:

Een fundering op staal conform de opgave van de constructeur. De vloeren zijn van hoogwaardige CLT vloeren van 160 mm dik met een cement dekvloer afwerking.

De loopruimte van de gangen en galerijen is minimaal 1500 mm breed. De vloeren is voldoende stroef. De galerij is uitgevoerd in beton met tegels.

De algemene lift bevindt zich in het trappenhuis aan de achterzijde van het complex. De lift heeft ee kooiafmeting van 1100 x 1600 mm. Gebruik van de lift is voor algemeen gebruik en met de lift zijn alle verdiepingen te bereiken.

Elk appartement heeft een eigen parkeerplaats op het terrein achter het appartementencomplex.

Er zal grijze bestrating worden toegepast. De parkeervakken worden voorzien van een antraciet accent.

De trappen in het algemene trappenhuis zijn uitgevoerd in staal en voorzien van een bordes van 1000 x 1000 mm. De trap is 1000 mm breed en het loopoppervlak is voldoende stroef. Aan beide zijden is op1000 mm hoogte een trapleuning aangebracht. De aantrede bedraagt 240 mm, de optrede 186 mm. De vluchttrappen zijn uitgevoerd in thermisch verzinkt staal.

Ventilatie vindt plaats door middel van een mechanische installatie met aan- en afvoerkanalen conform opgave van installateur.

Elektrische bedienbare screens worden aangebracht.

Overig informatie

De appartementen worden voorzien van sanitair, fabricaat Sphinx, type Sphinx in de kleur wit met verchroomde Grohne kranen:

 • 1 wandtoilet met inbouwreservoir en verhoogde zitting
 • 1 fontein met fonteinkraan
 • 1 wastafel met chrome plugbeker sifon, glazen planchet, rechthoekige spiegel en een 1-hendle wastafel-mengkraan
 • Douchegarnituur met glijstang en thermostaat-douchekraan

Als leverancier voor de keukens is gekozen voor de kwaliteit van Voortman Keukens te Rijssen. De keukens worden in ieder geval voorzien van een inductiekookplaat, vaatwasser, geïntegreerde koel- vriescombinatie, combimagnetron, mengkraan en

wandafzuigkap. De keuken zal voor oplevering geplaatst worden. Voor de aankoop van de keuken is een stelpost opgenomen van € 6.000,00.

 

Indien u specifieke wensen heeft kunt u dit met Voortman Keukens kortsluiten. Let op: indien er extra kosten gemaakt worden zijn deze voor rekening van u als koper.

Als leverancier voor het tegelwerk is gekozen voor de kwaliteit en het uitgebreide assortiment van Natuursteen Totaal / Tegeloutlet Rijssen.

Vloeren:
Voor de aankoop van vloertegels ten behoeve van de badkamer en toilet is een stelpost opgenomen van € 20,00 per m2, exclusief BTW.

Wanden
Voor de aankoop van wandtegels ten behoeve van badkamer en toilet is een stelpost opgenomen van € 15,00 per m2, exclusief BTW.

Toiletruimte:
Tot circa 1500 mm boven het vloerpeil

Badkamer:
Geheel betegeld tot onderzijde plafond