Zelf verkopen

Zelf verkopen? Dat kan ook bij ons.

Door onze ervaringen en de ontwikkelingen in de woningmarkt merken wij vanuit de consument een toenemende vraag naar deeldiensten. Hierop anticiperend hebben wij een 'doe-het-zelf' pakket samengesteld. Een dienst waarmee u als huizenbezitter zelf met de verkoop van uw woning aan de slag kan, met ondersteuning van onze kennis en gebruik makend van het netwerk van Daan Makelaars.

Is dit interessant voor mij?
Het basis pakket is interessant voor u als u een aantal zaken graag zelf wilt regelen en u bereid bent daar tijd en energie in te stoppen, waarbij u gebruik kunt maken van de deskundigheid, ervaring en naamsbekendheid van Daan Makelaars. U maakt bijvoorbeeld zelf een duidelijke beschrijving van uw woning. Waarom zouden woningzoekers juist uw woning moeten bezichtigen? Ook de bezichtigingen voert u zelf uit, evenals de eventuele prijsonderhandelingen. Een uitdagende en tijdrovende klus, maar bevredigend als het lukt. 

Hoe werkt het?

Stap 1
Intake, presentatie & verkoopadvies

Een van onze makelaars komt langs voor de woningopname. We zorgen voor een opnamerapport met een verwachte opbrengstwaarde van uw woning en de belangrijkste kenmerken.  Wij kennen de woningmarkt door en door en kunnen een goede inschatting maken van de verkoopwaarde van uw huis. In samenspraak met u bepalen wij de vraagprijs en de strategie die we hanteren bij de verkoop van uw woning. 

Wij geven een fotograaf opdracht om professionele foto's van uw woning te maken. Zelf zorgt u voor een woningomschrijving en alle kenmerken van de woning. U ontvangt hiervoor een checklist van ons. Tevens vult u de door ons verstrekte vragenlijsten en een lijst van zaken in. Nadat u de gevraagde gegevens heeft aangeleverd zullen wij deze controleren en het woningdossier verder klaar maken voor verkoop.

Stap 2
Publicatie

Uw woning is klaar om gepubliceerd te worden. Wij plaatsen uw woning op onze eigen website en Funda. Daarnaast zal de woning in ons zoekerbestand worden verstuurd en zal er een opvallend 'Te Koop'-bord bij u geplaatst worden. Ook zorgen wij voor een digitale brochure van uw woning die u kunt verspreiden. Via onze website kunt u uw woning gemakkelijk delen op social media: zo zet u uw eigen netwerk in om uw huis nog breder onder de aandacht te brengen.

Stap 3
Bezichtigingen & onderhandeling

U krijgt van ons per e-mail een bericht wanneer een belangstellende uw huis wil bezichtigen. Vervolgens maakt u zelf een afspraak met de kijkers op een voor uw beiden geschikt moment. U leidt de kijkers zelf rond in uw woning en beantwoordt de vragen die ze hebben. 

Als de belangstellenden uw woning willen aankopen, start het onderhandelingstraject. Deze onderhandelingen voert u zelf. Uiteraard zijn wij bereikbaar voor vragen en advies. 

Stap 4
Verkoop & koopovereenkomst

Heeft u overeenstemming over de verkoopprijs, eventuele ontbindende voorwaarden en een datum van overdracht? Uw woning gaat nu echt verkocht worden. De verkoopprijs en andere overeengekomen zaken geeft u aan ons door waarna wij de koopovereenkomst van de woning zullen opstellen. Deze koopovereenkomst zal door ons aan zowel kopende- als verkopende partij worden toegelicht en ook de ondertekening vindt plaats bij ons op kantoor. Nadat de koopovereenkomst door beide partijen getekend is, versturen wij deze naar de notaris voor de verder afhandeling. Als de periode van de ontbindende voorwaarden is verlopen, is het tijd voor een feestje: uw huis is definitief verkocht!

Vergelijk en kies
Wat past het beste bij u? Kiest u voor het gemak en de kennis en ervaring van onze makelaars en medewerkers of gaat u toch liever zelf aan de slag? Vergelijk de mogelijkheden!


 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring