Hoe bespaar je op energielasten bij een verhuizing?

Hoge energierekeningen, je kunt er niet meer omheen. Vooral de verwarmingskosten omvatten de helft van je energierekening. Alle verlichting en apparaten in je huis hebben ook een groot aandeel van 37%. En niet te vergeten warm water (13%) en de kosten voor het gas- en elektriciteitsnet (2%)

Bespaar kosten op de verwarming van je huis

Je kunt op allerlei manieren energie besparen. De belangrijkste is de isolatie van je woning. De meeste huizen hebben dakisolatie en dubbel glas, maar dubbel glas kun je ook vervangen voor HR++ of triple glas. Buitenmuren en vloeren zijn vaak niet geïsoleerd. Maak daarom de isolatie van je woning af en kies voor hoge isolatiewaarden. Zorg wel voor voldoende ventilatie!

Tip: Subsidies en leningen kunnen jou helpen met de kosten. Lees meer op de website van Milieucentraal.

Ga slim om met de verwarming van je huis

Verder raden wij het aan slim om te gaan met je verwarming. Zuinige hr-ketels zijn standaard, maar met een warmtepomp of zonneboiler bespaar je meer energie. Ook kun je jouw huis volledig aardgasvrij maken.

Bespaar warm water

Bespaar eenvoudig met een waterbesparende douchekop. Dit verschil merk je meteen in je portemonnee. Ook bespaar je met een kortere douchebeurt.

Oude apparaten vervangen

Vervang oude apparaten tijdig. Oude apparaten, zoals koelkasten zijn echte energievreters. Doe ze zo snel mogelijk de deur uit. Ook het gebruik speelt ook een rol. Laat bijvoorbeeld je televisie niet onnodig aan en ga pas wassen als de wasmachine vol is.

Meer tips of verduurzamingsadvies? We brengen je graag in contact met erkende partijen die jullie kunnen voorzien van advies.

Chat openen
Heb je een vraag?