Column Lotte Karlijn

Onze eerste column is geschreven door Lotte Karlijn, deze startende ondernemer maakt van jouw huis een thuis door middel van muurillustraties, interieurkaarten en interieurontwerp! Karlijn Nijveld is afgestudeerd aan de Jan des Bouvries academie als interieur designer en geeft woningen een personal touch door jouw verhaal te verwerken in een illustratie.

Persoonlijke verhalen

Allereerst vind ik persoonlijke verhalen belangrijk. Deze persoonlijke verhalen wil ik omzetten tot een blijvende herinnering. Van je favoriete vakantieplekje, tot de geboorte van je kleintje of van je lievelingshuisdier tot aan de mooiste dag van je leven.

Deze verhalen zet ik om in toffe illustraties. Zo krijgt ieder huis zijn eigen verhaal.

Styling voor in je huis

Posters en prints kunnen perfect dienen als styling voor in je huis. Zet ze in een open kast of hang ze aan de wand. Durf je iets meer? Je kan ook een toffe muurillustratie laten maken. Helemaal op maat gemaakt en passend bij jou. Zo zet je echt een statement neer.

Creëer hoekjes

Hoekjes in een huis zorgen voor gemoedelijkheid binnen de woning. Denk bijvoorbeeld aan de eethoek, een loungehoekje bij de haard, maar ook bijvoorbeeld een mooi gestylde kast. Hoekjes zorgen er ook voor dat grote en lange ruimtes worden gebroken. Het brengt intimiteit en zorgt voor knusheid binnen de woning. Durf te spelen met deze hoekjes.

Post 20
Post 31
Post 49

Fotowand

Pinterest staat er vol mee, maar fotowanden zijn fantastisch. Een combinatie van foto’s, verhalen en illustraties zorgen voor een stukje persoonlijkheid binnen je huis. Speel met verschillende lijsten qua kleur en formaat. Zo maak je van die saaie wand in de hal toch een gezellige muur.

Durf te combineren

Kringlopen is helemaal van deze tijd. Een interieur-item met een geschiedenis. Deze meubels of items kun je tegenwoordig heel mooi stylen in je woning. Een likje verf doet wonderen. Hoe tof als je een oude stoel van je opa opnieuw laat stofferen en het hierdoor een tweede leven krijgt. Ook hier komt dat stukje persoonlijkheid toevoegen in je woning weer terug.

Kies een eyecatcher

Vind je het moeilijk om verschillende elementen naast elkaar te zetten, kies dan voor één eyecatcher die echt wat verteld over jou. Dit kan bijvoorbeeld een muurtekening zijn of een meubelstuk die je al jaren bewaard hebt, maar ook iets over je hobby, familie of over jezelf. Ben je bijvoorbeeld gek op reizen? Neem een toffe eyecatcher mee van je laatste reis. Ben je gek op lezen? Tafelboeken zijn helemaal te gek! Het vertelt gelijk waar je interesses liggen.

Laat zien waar je van houdt, wat jij leuk vindt en wat jouw verhaal is! Durf je eigen interesses en passies te tonen. Alleen dan wordt jouw huis een thuis!

Kriebelen de interieurvlinders al?

Wil jij van je huis een thuis maken? Ik help je graag! Als illustrator van zowel interieurtekeningen als muurillustraties en als interieurontwerpster wil ik mijn kennis en visie wil ik graag met je delen. De komende weken zullen we deze acht tips verder uitlichten! Kriebelen de interieurvlinders nu al? Je mag me altijd contacten of langs hoppen voor een lekker bakje koffie!

Chat openen
Heb je een vraag?