Column Lotte Karlijn

Onze eerste column is geschreven door Lotte Karlijn, deze startende ondernemer maakt van jouw huis een thuis door middel van muurillustraties, interieurkaarten en interieurontwerp! Karlijn Nijveld is dit jaar afgestudeerd aan de Jan des Bouvries academie als interieur designer en geeft woningen een personal touch door jouw verhaal te verwerken in een illustratie.

Gebruik jouw persoonlijke verhaal

Allereerst vind ik persoonlijke verhalen belangrijk. De humor van je gezin, het favoriete gerecht van oma of de eerste woorden van je kleinkinderen. Deze leuke verhalen kun je omzetten tot een toffe muurschildering. Ieder huis heeft zijn eigen verhaal. Dus mijn eerste tip is: Gebruik bij het maken van jouw thuis, jouw verhaal.

Kies je stijl

Allereerst vind ik persoonlijke verhalen belangrijk. De humor van je gezin, het favoriete gerecht van oma of de eerste woorden van je kleinkinderen. Deze leuke verhalen kun je omzetten tot een toffe muurschildering. Ieder huis heeft zijn eigen verhaal. Dus mijn eerste tip is: Gebruik bij het maken van jouw thuis, jouw verhaal.

Begin klein

Misschien is gelijk een hele muur vol illustreren een beetje enthousiast, maar wil je wel de persoonlijke verhalen ergens plaatsen in je huis? Dat kan! Ook illustraties zijn een mooie toevoeging in je huis. Deze tekeningen kunnen we simpel neerzetten in een ‘standaardlijstje, maar ook op dit gebied zijn er de leukste accessoires. Je kan het neerzetten, maar ook ophangen!

Creëer hoekjes

Hang naast de illustratie een toffe plant en je creëert je eigen hoekje. Hoekjes creëren is belangrijk voor in je huis. Het brengt intimiteit en zorgt voor een bepaalde knusheid. Warmte zorgt voor minimaal zestig procent dat je huis een thuis wordt. Heb jij nog een hoekje in je huis die je op kunt pimpen?

2.jpg
WhatsApp-Image-2020-08-10-at-13.33.02-1.jpg

Combineer modern met vintage

Naast muren heb ik ook al eens op stoelen getekend, maar ook op schoenen en wie weet valt er nog veel meer te verzinnen. Attributen zijn ook zeer bepalend voor in je huis. Een huis zonder spullen is allesbehalve een thuis. Zelf hou ik ervan om modern te combineren met meubels die al een verhaal hebben. 

Zo heb ik een stoel van Vitra op mijn kamer die ik zelf heb geïllustreerd, maar heb ik ook de oude tafeltjes van opa en het oude dressoir van oma. Deze vintage meubels kunnen ook in een nieuw jasje worden gestoken. Verf dat oude stoeltje in een toffe kleur en het krijgt gelijk een heel ander beeld. Of doe net zoals ik, teken erop. Geef het jouw eigen verhaal! 

Deze vintage meubels combineer ik heerlijk met moderne meubels. Zo zijn de lampen van Seletti heel tof en heeft HKliving hele mooie meubels.

Laat feestelijke momenten zien

Naast interieurkaarten zijn kaarten ook leuk om iemand cadeau te geven of te krijgen. Feestelijke dagen zoals een huwelijk of een verjaardag zijn momenten die gevierd moeten worden. 

Tegenwoordig gaat alles digitaal, maar een persoonlijke kaart met een eigen tekst is toch veel leuker om te versturen. Stel je hebt een baby gekregen, dan zijn die honderden kaartjes toch heel erg gezellig in je huis. Hang het aan een leuk draad door je huis heen! Zulke feestelijke momenten kun je in je huis laten zien. Daarom tip 6: Laat feestelijke momenten in je huis zien.

Durf kleur te gebruiken

De ‘saaie’ grijstinten worden weggeveegd voor heldere kleuren. Okergeel, koningsblauw en ook de kleur groen doen het heel erg goed. De kleuren geven een positieve bijdrage aan je stemming. Als je niet goed weet welke kleur je op de muur wilt, kijk dan eens naar de kleurenpsychologie. De kleur geel brengt bijvoorbeeld veel positivisme met zich mee terwijl blauw een bepaalde kalmte geeft in je interieur. 

Afgelopen zomer ben ik voor het eerst in Marrakesh geweest. Een stad met honderd verschillende kleuren die op een bepaalde manier altijd goed bij elkaar passen. Op zulke plekken wordt je bewust van de diversiteit aan kleuren. Dus experimenteer met kleuren!

Kies een eyecatcher

Vind je het moeilijk om verschillende elementen naast elkaar te zetten, kies dan voor één eyecatcher die echt wat verteld over jou. Dit kan bijvoorbeeld een muurtekening zijn of een meubelstuk die je al jaren bewaard hebt, maar ook iets over je hobby, familie of over jezelf. Ben je bijvoorbeeld gek op reizen? Neem een toffe eyecatcher mee van je laatste reis. Ben je gek op lezen? Tafelboeken zijn helemaal te gek! Het vertelt gelijk waar je interesses liggen.

Laat zien waar je van houdt, wat jij leuk vindt en wat jouw verhaal is! Durf je eigen interesses en passies te tonen. Alleen dan wordt jouw huis een thuis!

Muurtekening.png

Kriebelen de interieurvlinders al?

Wil jij van je huis een thuis maken? Ik help je graag! Als illustrator van zowel interieurtekeningen als muurillustraties en als interieurontwerpster wil ik mijn kennis en visie wil ik graag met je delen. De komende weken zullen we deze acht tips verder uitlichten! Kriebelen de interieurvlinders nu al? Je mag me altijd contacten of langs hoppen voor een lekker bakje koffie!

Chat openen
Heb je een vraag?