Daan Gerritsen als de aankoopcoach

‘Wij willen woningzoekenden op een laagdrempelige manier helpen bij het kopen van een woning’ Daan Gerritsen – Daan Makelaars

RIJSSEN – Daan Makelaars heeft deze week een nieuw concept gelanceerd: Mijn Aankoopcoach. Een platform waar woningzoekenden vanaf de zijlijn worden gecoacht naar hun droomwoning. Wij waren benieuwd wat dit inhield en spraken Daan Gerritsen over hun nieuwe concept. 

“Daan, vertel; Mijn Aankoopcoach wat is het en waarom heb je dit concept gelanceerd?”.

Mensen kopen niet iedere dag een woning, ze zijn niet écht actief op de woningmarkt. Hierdoor zijn ze niet helemaal op de hoogte van de zaken waarop je moet letten als je een woning koopt. Ze zien een vraagprijs en maken zelf een inschatting van het bedrag dat zij gaan (over) bieden. Hierdoor is de kans groot dat mensen te veel betalen of dat ze standaard een te laag bedrag bieden waardoor het niet lukt om een woning te kopen.  

Daarom zijn wij Mijn Aankoopcoach gestart. Een platform waar we jou als woningzoekende helpen met het kopen van jouw droomwoning. Dankzij dit platform begin je als potentiële koper goed voorbereid aan het aankoopproces en de bezichtigingen. Daarnaast breng je een goed onderbouwd en marktconform bod uit. Dit zorgt voor een gerust gevoel. We maken je koopkansen groter!

“Wat is dan het verschil met een aankoopmakelaar?”

Heel simpel; een aankoopmakelaar gaat daadwerkelijk mee naar de bezichtiging en de eventuele eindinspectie. Bij ‘Mijn Aankoopcoach’ begeleiden we je op afstand maar krijg je alle hulp die je nodig hebt om je droomwoning aan te kopen. We geven je onder andere informatie en data van de woning die je wil gaan bezichtigen en vervolgens advies over een bieding. We staan naast je. Net zoals een coach staan we naast het veld en trainen we jou.

Waar een aankoopmakelaar in de regel een courtagetarief van 1 – 1,5 % van de aankoopwaarde in rekening brengt, betaal je bij ‘Mijn Aankoopcoach’ slechts € 75,- per maand totdat de geschikte woning is gevonden. Het abonnement is trouwens dagelijks opzegbaar en kan op ieder gewenst moment weer opnieuw ingaan.

Dit zorgt voor een gerust gevoel. We maken je koopkansen groter!

“Je zegt dat je op afstand begeleidt, hoe werkt dat?”

We hebben een platform ontwikkeld. Een persoonlijke ‘Mijn Aankoopcoach’ omgeving waar alleen jij toegang tot hebt. In deze omgeving geef jij jouw woonwensen aan en houden wij je op de hoogte van het nieuwste aanbod in de markt. Zo ben jij als eerste op de hoogte van nieuw woningaanbod voordat dit zichtbaar is op Funda!

Vervolgens zorgen we ervoor dat jij goed voorbereid op stap gaat, zijn jouw financiële mogelijkheden in kaart gebracht zodat je weet wat wel en niet kan en welke lasten hierbij horen, moet je eigen woning verkocht worden, wat is een reële opbrengstwaarde etc. Maar ook voor starters zorgen wij ervoor dat zij als koper een aantrekkelijke kandidaat zijn voor de verkopende partij!

Heb je een woning gezien die je wil bezichtigen? Dan geef je ons via een formulier door welke woning je wilt bezichtigen en waarom. Wij kijken of deze woning bij jouw wensen past, of de vraagprijs reëel is en waar je op moet letten. Wil je een bieding doen? Dan geven wij advies voor een geschikte bieding.

“Hoe kunnen jullie ‘op afstand’ een advies geven voor een bieding?”

Als NVM-makelaar hebben wij toegang tot veel externe data die voor anderen niet toegankelijk zijn. Zo kunnen wij nakijken wat de oorspronkelijke koopprijs was van de betreffende woning, de verkoopwaarde bepalen op basis van onder andere een index, prijzen van vergelijkbare woningen die verkocht zijn, gemiddelde prijzen, de actuele vraag naar het type woning en ga zo maar door. Op basis van deze informatie geven wij aan wat de woning naar onze mening waard is en wat wij denken dat een reële bieding is. Vaak bellen we dan nog even om te sparren en advies te geven.

Dankzij de juiste data kunnen we een onderbouwd advies geven. Vaak bellen we dan nog even om te sparren en advies te geven

“Dat klinkt goed! En als de woning gekocht is? Doen jullie dan nog meer?”

Jazeker! Heb je een woning gekocht en een concept koopovereenkomst ontvangen? Dan controleren wij deze ook nog voor je. Heb je vragen over de koopovereenkomst? Dan helpen we je daar ook bij.

Moet er nu een hypotheek geregeld worden? Dan kunnen onze collega’s van Mijn Financieel Advies hier altijd en uiteraard vrijblijvend naar kijken en hier een berekening voor maken. Maar ook bij een koopwoning, kunnen we kijken naar de verkoopmogelijkheden. Maar in dit geval geldt: Alles mag, niets moet! We willen woningzoekende vooral op een laagdrempelige manier helpen bij het kopen van een woning.

Meer weten? Bekijk de website: www.daanmakelaars.nl/aankoopcoach

Chat openen
Heb je een vraag?