Woning wensenlijst

Je bent opzoek naar je droomwoning. Om goed voorbereid te gaan zoeken kan het helpen om een lijstje te maken.

Maak een wensenlijst

Je bent opzoek naar je droomwoning. Om goed voorbereid te gaan zoeken kan het helpen om een lijstje te maken. Iedereen heeft andere voorwaarden, door deze op te schrijven weet je precies wat jij (of je partner) zoekt in een woning. Zo kun je nog gerichter zoeken en weet je sneller of een woning aan jou/jullie wensen voldoet. 

Om je hierbij te helpen hebben wij alvast een lijst gemaakt. Heb je een pen en papier erbij gepakt? Hier gaan we!

Locatie

Wat wil je zien als je de gordijnen open doet? Waar wil je naar toe kunnen lopen als je de voordeur uitstapt?

Gezinssituatie

Hoeveel slaapkamers, toiletten en bergruimte heb je nodig? Wat zijn je behoeftes? Heb je hobby/werk waarvoor een extra ruimte nodig is? Wil je een WC op elke verdieping?

Besteding

Een financieel plaatje schetsen voorkomt dat je in een geweldige woning staat. Maar achteraf moet concluderen dat het niet haalbaar blijkt te zijn of dat het voor jullie een te hoge woonlast is.

Toekomst

Hoe ziet je leven er over 5 jaar uit? Kies je voor een kinderrijke of een rustige buurt?

Afstand van je werk

Vind je het niet erg om in de file te staan naar je werk, of wil je liever op de fiets? Het woonwerktraject moet je dagelijks afleggen, dus is erg belangrijk!

Familie

Wie woont er nu nog meer bij je in huis? Of wil je in de toekomst mantelzorger voor je ouders worden? Wil je een logeerkamer? Wil je dicht bij je familie in de buurt wonen?

Voorzieningen

Elke dag 4 keer heen en weer naar de school van je kinderen rijden, omdat het te ver is om ze te laten fietsen? Of om 5 voor 6 erachter komen dat de olijfolie op is? Op welke afstand mag de school, supermarkt of ander voorzieningen zitten?

Soort woning

Een nieuwbouwwoning, een bestaand pand of een klushuis? Hoeveel tijd heb je en wil je besteden aan je huis? Willen jullie er zo in? Of maanden verbouwen?

Draai de vragen uit!

Heb je pen en papier bij de hand? Download dan alle onderwerpen via de onderstaande knop en ga (eventueel samen met je partner) aan de slag. 

Chat openen
Heb je een vraag?