Column Annemarie Wonen

Het is weer tijd voor de column “Jouw Thuis” en dit keer worden de tips gegeven door Anne-Marie Schuppert, eigenaar van de gelijknamige woonwinkel Annemarie Wonen.

Meubels, héél veel accessoires, verlichting, gordijnen, kleden, vloeren, raambekleding: bij Anne-Marie Wonen aan de Dorpsstraat in Holten vind je álles voor de inrichting van jouw huis. Stap je er binnen, dan krijg je een warm welkom van Anne-Marie Schuppert en haar team. Met man Teun creëerde zij in het Twentse dorp een droomwinkel waar bezoekers uit het hele land inspiratie opdoen.

Annemarie geeft 6 handige tips om van jouw huis een écht thuis te maken.

Houdt de basis rustig

Het is belangrijk dat je de basis van je interieur rustig houdt. Gebruik natuurlijke materialen in rustige kleuren en zachte tinten. Dan gaat je interieur jaren mee. Je kunt dan iedere keer een ander interieur creëren door middel van accessoires, gordijnen, kussens en kleden.

Weet waar het vandaan komt

We introduceren steeds meer duurzame en fair trade producten, waarvoor de makers of verkopers een eerlijke prijs krijgen. Deze items hebben een bijzondere waarde en als je ze thuis bewust een plek geeft, behouden ze deze waarde ook.

Neem de tijd

Een eigen stijl ontwikkelen heeft tijd nodig, lees je goed in, doe inspiratie op en laat je persoonlijk adviseren. Iedereen heeft een eigen stijl, ook al lijkt het soms niet zo. 

Mijn drive is om ruimte te creëren in onze winkel. Een leuke winkel, waar het druk en gezellig is, waar je lekker kunt snuffelen, maar waar je ook echt gezien en geadviseerd wordt. Zodat jij je eigen stijl kunt ontwikkelen. 

Wij gaan graag in gesprek met mensen, maar genieten er ook van als bezoekers elkaar hier aan tafel ontmoeten, met een kopje koffie erbij. En natuurlijk is het helemaal geweldig als je bij ons iets vindt dat bij je past en waar je jarenlang blij mee bent.

inspireren

Haal inspiratie uit de natuur en andere landen

De prachtige natuur rond de Sallandse heuvelrug geeft zoveel inspiratie. Maar ook landen zoals Nepal, China, India en Marokko bieden zoveel mooie ‘woonschatten’. Ik haal mijn inspiratie vaak uit de natuur en deze verschillende culturen. Verdiep je er is in, je zult verstelt staan hoe je jouw eigen stijl gaat ontwikkelen.

Kies een kwalitatief merk

Het is misschien logisch, maar het is echt belangrijk om een goed merk te kiezen. Kwaliteit gaat jaren mee. Wat ik ook écht leuk vind, is dat we naast de grote en bekende kwaliteitsmerken zoals Hay, Ferm Living, en Koozo, ook allerlei moois van ‘kleinere’ bedrijfjes hebben. Bij deze bedrijfjes worden de producten onder andere gemaakt door mensen met een beperking of mensen in ontwikkelingslanden.

Kom je er niet helemaal uit? Laat je dan adviseren

Vind je een bepaalde stijl heel mooi, maar weet je niet hoe je dit bij jouw huis kunt creëren? Laat je dan adviseren. In de winkel worden ook interieurontwerpen getekend. Het team van Anne-Marie realiseert verschillende complete inrichtingen, maar komt ook met plezier langs voor één uur interieuradvies. Je bent vaak met een paar goede tips of ideeën al een eind op weg geholpen. 

Mijn echtgenoot Teun zorgt er onder meer voor dat de geleverde raam- en vloerbekleding er piekfijn uit komen te zien en dat de meubels bij jouw thuis op de juiste plek staan en is daarnaast een vrolijke gastheer in de winkel.

Kom gezellig langs!

Kortom, kom gezellig langs bij onze winkel in Holten, drink een kopje koffie en laat je inspireren!

Chat openen
Heb je een vraag?