Column Kachelspeciaalzaak W.A. ter Harmsel

De laatste maand van 2020, December hebben Karin en Wichard van W.A. Ter Harmsel Haarden en Kachels, de column geschreven. Zij hebben hun jarenlange kennis gebundeld en hebben zes concrete situaties voor je in kaart gebracht, want voor iedereen is er een kachel mogelijk. Je leest het goed, deze maand geen tips, maar een situatie waar jij je misschien ook wel in kunt vinden. Wij hebben er zin in! Want wie wil er nou niet tijdens deze donkere dagen ⛄️ genieten van een mooi vuurtje?

Ga voor gemak

De eerste situatie is het gemak, namelijk het gemak van een gaskachel. Geen uren houthakken, maar met een druk op de knop kun je genieten van een mooi en realistisch vuurbeeld. Bovendien is het een veilige manier van branden dankzij het gesloten systeem.

Help! je hebt geen gas

Je wilt gaan voor gemak, maar je hebt een gasvrije woning. Dat is geen probleem, de meeste haarden zijn ook om te bouwen naar een propaan gaskachel. Dit is (vaak) een systeem buiten het huis die in verbinding staat met de kachel. Zo heb je toch de echte warmte van een gaskachel in jouw gasvrije huis.

Het ultieme gevoel van een kachel

Wil je de complete beleving van een kachel? Ga dan voor een houtkachel. De geur, de beleving van het houthakken en het magische effect van de vlammen, alles komt samen. Denk je dat dit alleen mogelijk is voor een traditionele kachel? Nee hoor! Van inbouw tot vrijstaand, van klassiek tot modern. Ook de echte houtkachel is er in verschillende stijlen.

We leggen altijd uit hoe je de kachel moet laten branden, zodat je optimaal kunt genieten en je buren ook geen last hebben van de kachel.

Weinig ruimte en optimaal genieten van de warmte

Heb je beperkte ruimte maar wil je toch een kachel? Dan is een vrijstaande kachel de beste optie. Dan hoef je geen rekening te houden met de ombouw, alleen met de kachel zelf. Dus ook in een relatief kleine kamer of in een appartement is een kachel mogelijk. Een ander voordeel van een vrijstaande kachel is dat de warmte zich aan alle kanten kan verspreiden, waardoor er meer warmte afkomt.

Aspect-Premium-ST-L-3-gas-eigen-foto2.jpg
vejen_30.jpg

Voor elke kamer een mogelijkheid

Misschien wel de belangrijkste tip: kies wat je zelf mooi vindt en durf uniek te zijn. Uiteindelijk gaat het om jouw persoonlijke smaak. Neem bijvoorbeeld een mooi marmer keukenblad of een in visgraat gelegde tegelvloer, dit zijn echt unieke eyecatchers in je interieur. Zo geef je jouw huis, jouw stijl.

Maak de kachel multifunctioneel

Wil je naast de kachel ook meer (berg-)ruimte creëren? Kijk dan naar de mogelijkheden van een inbouwkachel met kasten of lades om of onder de haard. Zo heb je eindelijk die kachel en je gebruikt de ruimte op de meest optimale manier. We werken hiervoor altijd samen met Janssen Timmerwerken. Van het ontwerp tot de afwerking, we vinden het bel

Weten welke mogelijkheden jouw huis heeft?


Het plaatsen en aansluiten van de kachel doen we altijd zelf, zodat we zeker weten dat dit goed gebeurt. Herken je een van de situaties en wil je de mogelijkheden voor een kachel in jouw huis weten? Kom dan langs in onze showroom aan de Haarstraat 66. We helpen je graag jou thuis creëren door middel van de ontspannende effecten van vuur.