Wat is een Vereniging van Eigenaren?

Hier het weetje over; De Vereniging van Eigenaren. Anne is voor iedereen een bekend gezicht op kantoor. Op haar vaste plek achter de balie staat ze iedere klant, altijd met een glimlach, te woord. Na al die jaren heeft Anne zoveel kennis opgebouwd, dat ze haar eigen rubriek heeft verdiend! Namelijk: Weetjes van Anne. 

Want wat is De Vereniging van Eigenaren eigenlijk? 

Heb jij nog een Weetje of wil je een weetje weten? Laat het ons weten! 

De Vereniging van Eigenaren

Waarom is er een Vereniging van Eigenaren?

De VvE behartigt de gemeenschappelijke belangen van de eigenaren van bijvoorbeeld een appartementencomplex. De VvE neemt beslissingen over het onderhoud en gebruik van de gemeenschappelijke gedeelten.

Wat doet het bestuur van de VvE?

Als appartementseigenaar krijg je te maken met het bestuur en met de algemene ledenvergadering. Tijdens de algemene ledenvergadering worden er allerlei besluiten genomen over het complex. Het bestuur voert de beslissingen uit die zijn genomen in de algemene ledenvergadering.

Betaal je als lid van de Vereniging van Eigenaren?

Ieder lid van de VvE levert een vastgestelde periodieke bijdrage. Hieruit betaalt de VvE bijvoorbeeld verzekeringskosten, schoonmaakkosten voor de gemeenschappelijke ruimten en de kosten voor het bestuur van de vereniging.

Daarnaast wordt er een spaarpotje opgebouwd voor groot onderhoud in de toekomst, het zogenaamde reservefonds. Vaak is hiervoor een meerjarenonderhoudsplan opgesteld. Hier lees je meer over de servicekosten van de VVE.

Heb je meer vragen over de VvE? Anne beantwoordt ze graag!

Ik heb een vraag over de Vereniging van Eigenaren

Meer Weetjes

Wat-is-een-eindinspectie
Weetjes van Anne

Wat is een eindinspectie

Hier het weetje over; De eindinspectie. Anne is voor iedereen een bekend gezicht op kantoor. Op haar vaste plek achter de balie staat ze iedere klant, ...
Meer lezen →
Drie-dagen-bedenktijd-DaanMakelaars
Weetjes van Anne

Wat betekent drie dagen bedenktijd?

Hier het weetje over; De drie dagen bedenktijd in het koopcontract. Anne is voor iedereen een bekend gezicht op kantoor. Op haar vaste plek achter de ...
Meer lezen →
Vereniging van Eigenaren
Weetjes van Anne

Wat is een Vereniging van Eigenaren?

Hier het weetje over; De Vereniging van Eigenaren. Anne is voor iedereen een bekend gezicht op kantoor. Op haar vaste plek achter de balie staat ze ...
Meer lezen →
Chat openen
Heb je een vraag?