Weetjes van Anne

Anne is voor iedereen een bekend gezicht op kantoor. Op haar vaste plek achter de balie staat ze iedere klant, altijd met een glimlach, te woord. Na al die jaren heeft Anne zoveel kennis opgebouwd, dat ze haar eigen rubriek heeft verdiend! Namelijk: Weetjes van Anne. 

Op deze pagina vind je allerlei interessante Weetjes van Anne. Van de bedenktijd in koopcontracten tot alles over de Vereniging van Eigenaren. 

Heb jij nog een Weetje of wil je een weetje weten? Laat het ons weten! 

De Vereniging van Eigenaren

Waarom is er een VvE?

De VvE behartigt de gemeenschappelijke belangen van de eigenaren van bv. een appartementencomplex. De VvE neemt beslissingen over het onderhoud en gebruik van de gemeenschappelijke gedeelten.

Wat doet het bestuur van de VvE?

Als appartementseigenaar krijg je te maken met het bestuur en de algemene ledenvergadering. Het bestuur voert de beslissingen uit die zijn genomen in de algemene ledenvergadering.

Betaal je als lid van de VvE?

Ieder lid van de VvE levert een vastgestelde periodieke bijdrage. Hieruit betaalt de VvE bijvoorbeeld verzekeringskosten, schoonmaakkosten voor de gemeenschappelijke ruimten en de kosten voor het bestuur van de vereniging.

Daarnaast wordt er een spaarpotje opgebouwd voor groot onderhoud in de toekomst, het zogenaamde reservefonds. Vaak is hiervoor een meerjarenonderhoudsplan opgesteld.

Heb je meer vragen over de VvE? Anne beantwoordt ze graag! Je kunt haar bereiken op: [email protected] of 0548-722044. 

Drie dagen bedenktijd in het koopcontract

Wat houdt de drie dagen bedenktijd voor de koper precies in? 

Na het ondertekenen van het voorlopig koopcontract door beide partijen, heeft de koper nog drie dagen de tijd om zich te bedenken en de koop terug te draaien.

Wanneer gaat de bedenktijd in? 

De bedenktijd gaat in om 0.00 uur na de dag waarop de koper een exemplaar van de door hem én de verkoper ondertekende koopovereenkomst heeft ontvangen.

Duurt de bedenktijd altijd drie dagen?

De bedenktijd kan langer duren dan drie dagen als deze eindigt op een zaterdag, zondag of algemeen erkende feestdag. Hiervoor zijn regels opgesteld. De makelaar kan precies aangeven tot wanneer de bedenktijd loopt.

Heb je meer vragen over de Bedenktijd? Anne beantwoordt ze graag! Je kunt haar bereiken op: [email protected] of 0548-722044.